Радио Витоша

webcam

Новини

MÅNESKIN отвяха Евровизия и световните музикални класации

MÅNESKIN отвяха Евровизия и световните музикални класации

Дата: 25.05.2021 Песента “ZITTI E BUONI” стана най-стриймвания италиански трак в Spotify за всички времена.
Image
Снимка: Sony Music/ Вирджиния Рекърдс

Италианската рок група Måneskin, чиито псевдоним означава “лунна светлина“ на датски, е големият победител в Евровизия 2021!

Още преди уникалния триумф, песента “ZITTI E BUONI”, с която впечатляващите артисти представиха родната си Италия и завладяха Европа, се превърна в най-стриймвания трак от конкурса в цял свят, събра над 24 милиона гледания и 37 милиона стрийма, влезе в Spotify Viral чарта в 25 държави и в Spotify Top 200 в 10 страни.

След голямата победа “ZITTI E BUONI” се превърна в най-стриймваната италианска песен в Spotify за всички времена (4 милиона стрийма на ден), стана първото италианско парче, достигнало до #9 в Spotify Global чарта и зае 1-вата позиция в цели 13 държави, включително в България, Швеция, Белгия, Украйна, Холандия, Норвегия и др. 

Наелектризиращият трак “ZITTI E BUONI” е включен в албума Teatro d’ira – Vol. I – първа част от мащабен студиен проект на Måneskin, който ще се разгърне по-късно тази година и ще разкаже за пътя на групата до триумфа им на Евровизия. Teatro d’ira – Vol. I е записан в Mulino Recording Studio в Акуапенденте и подчертава типичните за Måneskin стил и звучене.

Проектът има над 100 милиона стрийма до момента и излиза след успеха на дебютния им албум Il ballo della vita, който получава 2х платинен сертификат, изкачва се до #6 в чарта Top 10 Global Album Debuts на Spotify и до #1 в класацията за най-продавани винили на Spotify седмица след релийза.

Коментари