Радио Витоша

webcam

Новини

Мачу Пикчу ще посреща само 675 туристи на ден

Мачу Пикчу ще посреща само 675 туристи на ден

Дата: 02.11.2020 Перуанските власти организираха специален ритуал на инките, за да благодарят на боговете за отварянето на древния град
Image
Снимка: pxhere.com

Мачу Пикчу, древният високопланински град в Андите, е отворен отново след близо осем месеца затваряне заради пандемията от коронавируса.

Перуанските власти организираха специален ритуал на инките, за да благодарят на боговете, след като основната туристическа атракция в страната отново ще привлича туристи от цял свят. Но броят им ще бъде ограничен само до 675 туристи на ден от съображения за безопасност, което е около 30% от обичайния капацитет.

Хиляди жители на планинския регион Куско на Перу разчитат на посетителите на туристическата атракция за препитанието си и са сериозно пострадали поради затварянето й през тази година.

Археолозите твърдят, че Мачу Пикчу, което означава „стара планина” на езика кечуа, е построена като имение през 15 век за императора на инките Пачакути. Мястото е изоставено век по-късно, когато испанските нашественици завладяват и колонизират региона.

Коментари