Радио Витоша

webcam

Новини

Коронавирусът "зарази" и майките на новородени

Коронавирусът "зарази" и майките на новородени

Дата: 03.04.2020 В света се появиха първите бебета с имена Корона, Вирус и Ковид
Image
Снимка: pixabay.com

Пандемията от коронавирус е основна тема по целия свят, като почти няма държава, в която болестта да не се разпространява и да нарушава живота на всички жители. Затова не е изненадващо, че най-често срещаните думи са коронавирус, вирус, Ковид и епидемия.

Не мина много време, откакто болестта започна да се разпространява масово по света, и споменатите термини вече се употребяват толкова често, че започнаха да се превръщат дори в имена на новородени. Двойка от индийския град Райпер реши да даде на своите близнаци - момиче и момче, имената Корона и Ковид.

"Когато служителите на болницата започнаха да ги наричат Корона и Ковид, ние наистина решихме да им дадем тези имена", казва 27-годишната майка и добавя, че по-късно може да има промяна в имената на децата“.

Тези индийски родители не са единственият случай. Мексиканката Ана-Мария Хосе Рафаел Гонзалес, на 34 години, е била заразена с коронавирус, когато родила момче и момиче на 27-и март. Предвид обстоятелствата, тя решила да кръсти момичето Корона, а момчето Вирус.

Коментари