Радио Витоша

webcam

Новини

Коронавирусът отмени и "Гластънбъри"

Коронавирусът отмени и "Гластънбъри"

Дата: 18.03.2020 Фестивалът трябваше да отпразнува тази година 50 години от създаването си
Image
Снимка: facebook

Тазгодишното издание на музикалния фестивал „Гластънбъри“ официално е отменено заради пандемията от новия коронавирус. Това съобщиха организаторите на едно от най-чаканите музикални събития в световен мащаб.

„Гластънбъри“ се провежда през юни месец и тази година трябваше да отбележи 50 години от създаването си. „Със съжаление искаме да обявим, че „Гластънбъри 2020“ се отменя. Очевидно е, че не искахме такъв развой на събитията, особено на нашата 50 годишнина, но след взетите от правителството мерки срещу коронавируса, нямаме друг избор“, написаха организаторите. Те допълват, че се надяват ситуацията във Великобритания да се подобри значително до края на юни.

„Дори това да се случи, ние не можем да си позволим да прекараме следващите три месеца с хиляди хора екип на терен“, допълва ръководството на фестивала.

До момента са продадени близо 135 хил. билета за тазгодишния фестивал, който трябваше да се състои от 24 до 28 юни. Тази година основни гости на фестивала бяха Taylor Swift, Paul McCartney и Kendrick Lamar. 

 

Коментари