Радио Витоша

webcam

Новини

Китай ще увеличи предлагането на стоки с талисмана на Зимните олимпийски игри в Пекин

Китай ще увеличи предлагането на стоки с талисмана на Зимните олимпийски игри в Пекин

Дата: 07.02.2022 Китайски медии съобщиха за трудности при купуването на сувенири
Image
Снимка: Официално лого

Китай ще увеличи предлагането на стоки с талисмана на Зимните олимпийски игри в Пекин. Китайски медии и интернет потребители съобщиха за трудности при купуването на сувенири. Служител на местна телевизия каза пред „Ройтерс”, че е стоял на опашка четири часа. В крайна сметка не е успял да си купи талисмана, който бил разпродаден.

Символът на игрите в Пекин е пандата Бинг Дун Дун, а запознати споделят, че рядко талисмани се разпродават напълно след първите няколко дни, на която и да е олимпиада. От организационния комитет обаче се опитаха да превърнат проблема в реклама на успешните игри.

"Мисля, че този проблем отразява популярността на Зимните олимпийски игри в Пекин и също така демонстрира успеха ни за ангажиране на 300 милиона китайци в зимните спортове. Ние приемаме този въпрос много сериозно. Освен това, заради Лунната Нова година работниците в някои предприятия се върнаха у дома за почивка. Така че изправени пред този случай на голяма популярност, ние се координираме със съответните отдели, за да увеличим предлагането на Бинг Дун Дун", Джао Вейдонг, говорител на Организационния комитет на Пекин 2022.

Коментари