"Аватар" 4 и 5 без James Cameron 05 юли, 2022

Докато светът очаква с нетърпение "Аватар: Пътят на водата", режисьорът на най-печелившия филм в историята James Cameron намекна, че може би той няма да режисира следващите продължения.

“Филмите "Аватар" са всепоглъщащи", казва Cameron в интервю за сп. Empire. “Има още няколко неща, които разработвам и които са вълнуващи. Мисля че евентуално, с времето, не знам дали след третото или четвъртото продължение, вероятно ще предам щафетата на друг режисьор, на кого имам доверие да продължи, за да мога да направя някои други неща, които са ми интересни. Или може би не. Не знам.”.

Въпреки това обаче ентусиазмът му за предстоящите филми е много силен.

“Всичко, което имам да кажа за семейството, за устойчивостта, за климата, за естествения свят, темите, които са важни за мен в истинския живот и в моя кино живот, мога да предам чрез това платно", споделя Cameron. “Вълнувах се все повече, докато работех. Четвъртият филм е страхотен. Всъщност се надявам аз да мога да го направя. Но това зависи и от пазарни сили. Третият е готов, така че ще излезе независимо от всичко. Наистина се надявам да можем да направим и четвърти и пети, защото това е една голяма история в крайна сметка".

Cameron избра Robert Rodriguez за режисьор на "Алита: Боен ангел", филм, който той дълго време планираше да заснеме за големия екран и който феновете на комикса, на който е базиран, се надяваха Cameron да режисира. Той обаче беше прекалено зает с филмите "Аватар", но все пак остана в екипа като изпълнителен продуцент и съавтор на сценария.

Историята в "Аватар: Пътят на водата" се развива над 10 години след събитията в първия филм. В лентата участват Sigourney Weaver, Kate Winslet, Michelle Yeoh, Edie Falco, Stephen Lang и Giovanni Ribisi.

"Аватар: Пътят на водата" излиза по кината през декември тази година.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини