Радио Витоша

webcam

Новини

Кампания “Повече българчета за България” - Рождеството в ТЕБ!

Кампания “Повече българчета за България” - Рождеството в ТЕБ!

Дата: 13.12.2018 В подкрепа на “Национална асоциация на децата и младите хора с диабет”
Image

На 18-ти и 19-ви декември радио “Витоша” и “Тройка на разсъмване” гостуват с кампанията “Повече българчета за България”, в The Mall, ниво -2.

Благотворителният базар “Рождеството в ТЕБ” е в подкрепа на “Национална асоциация на децата и младите хора с диабет”. В базара участват децата от детска градина "Светла" гр. Пловдив със специално изработени за случая картички, украса и сладки. Там, със свои картини, са учениците от 143-то СУ “Георги Бенковски” и от Търговско-банковата гимназия. Част от картините са с японска тематика и са гостували в Японското посолство, други са с коледна тематика.

Участват също и децата от 2д клас на 73-то СУ “Владислав Граматик”. Те се включват в Коледния базар с ръчно изработени картички, коледни играчки и други създадени с любов и въображение чудеса. Писателят Георги Томов предоставя своите произведения “Не беше тук и си отиде”, “Всичките дни” и “Розариум”.

В подкрепа на каузата се включват също и АРТЕ с ръчно изработени керамични чаши, ДИМС 92 с прекрасни коледни играчки и украса, АРАД с козметика с минерали от Мъртво море, ФОТО ROCK с ръчно изработени албуми за снимки, уникални кутии за чай и коледна украса, ИВЕНТАС с козметика за възрастни и за деца, списание “Кенгуру” с информационни брошури за каузата, както и издателство "Хермес" с книгите "Коледни пожелания и бисквитени целувки", "Храна за душата", "Зимата нашите писма", "Коледна магия", "Български народни приказки". С помощ за базара се включват Аделина Банакиева и Александър Мардеросов.

Средствата ще се използват от “Национална асоциация на децата и младите хора в с диабет”. С тях ще купим специални сензори за най-мъничките, които вече страдат от диабет - деца от 0 до 5-годишна възраст. Тези сензори се сменят два пъти месечно, прикрепват се за тялото и и чрез тях родителите следят състоянието на детето си и знаят как да реагират във всеки момент с храна, конкретни дози инсулин и помощ. Сензорите са животоспасяващи за мъничките дечица, защото децата в тази възраст все още не могат да говорят добре и да обяснят как се чувстват. Сензорите не се покриват от Здравната каса, Фонда за лечение на деца, нито се продават в България.
Родителите са принудени да ги поръчват от чужбина за своя сметка. Около 240лв е стойността на два сензора, които стигат за един месец.

Очакваме Ви на 18-ти и 19-ти декември в The Mall, на ниво -2, на благотворителен базар “Рождеството в ТЕБ”!

Банкова сметка:

ДСК ЕАД
IBAN: BG 40STSA93000021653844
BIC: STSABGSF
НАДМХД/Национална Асоциация на Децата и Младите Хора с Диабет/
Елисавета Котова
Основание за плащане:
“Повече българчета за България”

Коментари