Радио Витоша

webcam

Новини

Кайли Дженър отново е най-младият самоиздигнал се милиардер

Кайли Дженър отново е най-младият самоиздигнал се милиардер

Дата: 08.04.2020 Риалити звездата за втора поредна година оглавява класацията на сп. "Форбс"
Image
Снимка: instagram

Риалити звездата Кайли Дженър оглави класацията на сп. "Форбс" за най-младите самоиздигнали се милиардери за втора поредна година.

Миналата година, когато 22-годишната Кайли оглави за първи път класацията, сп. "Форбс" защити титлата й, въпреки че е от богато семейство, защото не е наследила бизнеса си, а сама го е изградила. Тогава тя измести Марк Зукърбърг от Facebook като най-младия самоиздигнал се милиардер в историята. Той изкара първия си милиард, когато беше на 23 години през 2008 г.

През ноември миналата година Кайли Дженър продаде 51 процента от козметичната си компания на марката "Коти" за 600 милиона долара. С тази сделка себестойността на бизнеса й сега е 1,2 милиарда долара. Тя още притежава еднолично останалите 49 процента.

Кайли е най-младата и най-богатата от клана Кардашиян-Дженър. Тя пусна първата си линия с гримове през 2015 г. Дебютът й беше с комплекти червила за 29 долара, които се изчерпваха за минути. Продуктите й се продаваха по интернет, но през 2018 г. марката сключи договор с магазините "Ултра бюти", които са 1100 в САЩ. След това тя разшири асортимента с кремове и други продукти за кожата на лицето.

Кайли Дженър обяснява успеха си със силата на интернет. Тя има повече от 270 милиона последователи в социалните мрежи. Миналата година в козметичната й компания на пълен работен ден са били ангажирани само седем души и петима на непълен работен ден.

Майка й Крис се грижи за финансите и за пиара й срещу 10 процентен хонорар. Разходите й за маркетинг са нищожни, защото сама прави промоциите в интернет.

 

Коментари