Радио Витоша

webcam

Новини

Жълт код за дъжд в шест области

Жълт код за дъжд в шест области

Дата: 03.05.2020 Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, максималните - между 15 и 20 градуса.
Image

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно. Ще има почти повсеместни валежи от дъжд. Главно в Централна и Източна България ще се развиват гръмотевични бури и на места там количествата на валежа ще са значителни, очакват се и градушки. С жълт код за обилни валежи са областите Хасково, Стара Загора, Сливен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Шумен и Силистра. С до умерен северозападен вятър ще прониква по-хладен въздух, а при гръмотевични бури вятърът ще се усилва и ще променя посоката си. 

Очакваните количества са около 20-30 литра на квадратен метър, на отделни места – до 40-50 литра на квадратен метър.

Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, максималните - между 15 и 20 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд. Ще се развият и гръмотевични бури. Вятърът ще е слаб от север-североизток, привечер ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са между 13 и 17 градуса.

Над планините ще е облачно, с валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. В масивите от Централна и Източна България ще се развият гръмотевични бури и на места там валежите ще са обилни. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

Коментари