ALMA СЕ ЗАВРЪЩА С НОВ ПРОЕКТ - “CLOSE THE DOOR” 04 Февруари, 2022

Миналата година ми беше последна в училище, имах много изпити и трудни предмети, които изискваха усилена подготовка. За съжаление не ми оставаше никакво време за музика. След завършването ми в Англия обаче, не съм спряла да пиша песни с уникални хора в различни части на Европа.“, споделя младата изпълнителка.

В началото на миналия октомври ALMA става участник във второто издание на Sofia Songwriting Camp - единствения международен творчески лагер у нас, организиран от Вирджиния Рекърдс. Именно там, още първия ден, влиза в студио с любимия си румънски продуцент и приятел Крис Тарчеа – Моноар, съ-автор на най-големите й хитове, и с норвежката изпълнителка Джулия Финсетър.

Така се ражда песента Close The Door (в превод „Затвори вратата“) – в импровизирано студио разположено в дървена финландска къща по средата на Рила планина. Когато организаторите на лагера чуват песента, признават, че Алма, Крис и Джулия са създали проект с потенциал на хит.

Трудно ми е да определя стила на това парче. Може би най-вярно би било да го нарека странен, меланхоличен поп. Close The Door е само началото на цяла поредица от проекти, които нямам търпение да ви представя“, споделя ALMA.

Новият сингъл на ALMA вече има необикновена съдба за български проект – ще излезе под шапката на Sony Music в Полша, Унгария, Чехия и Словакия, а в Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Казахстан и др., ще бъде промотиран от Warner Music. Зад него в Гърция застава лейбълът на Claydee - Down2Earth, а в Турция – една от водещите музикални компании там.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини