Радио Витоша

webcam

Новини

Избраха най-великата песен от Евровизия

Избраха най-великата песен от Евровизия

Дата: 18.05.2020 Шведите са ненадминати, не само заради "шведския модел" в борбата с коронавируса
Image
Снимка: БГНЕС

Британските зрители определиха песента „Waterloo” на шведската група АВВА за най-великата песен в историята на Евровизия.

Победителите бяха обявени в програмата "Eurovision: Come Together", излъчена вместо популярния музикален конкурс, който беше отменен заради пандемията от коронавирус.

В резултат на гласуването най-добра песен в историята на Евровизия стана „Waterloo”, изпълнена от АВВА през 1974 г. в Брайтън, Великобритания.

Песента веднага стана хит в много държави, а албумът е продаден в над 6-милионен тираж.

Тази година конкурсът Евровизия трябваше да се проведе в Ротердам, но заради пандемията беше отменен. Вместо това беше организиран неконкурентен формат "Eurovision: Europe Shine A Light" с участието на представители на 41 държави, които бяха обявили участие тази година.

Конкурсът през 2021 г. ще се проведе в Ротердам. За дата все още е рано. Ясно е обаче, че ще има промяна в музикалното състезание - в него ще могат да се включат нови участници с оригинални песни или същите участници, които трябваше да се качат на сцената тази година, но те също ще трябва да напишат нова песен за представянето си. Това означава, че българската певица Виктория, която според различни проучвания щеше да бъде или победител, или поне в топ 3 с песента "Tears Getting Sober", ще трябва да създаде изцяло нова композиция, с която да представи България, ако участва в конкурса.

Коментари