Olivia Rodrigo представя новия си албум “SOUR” 21 май, 2021

Проектът е отражение на многостранния образ на 18-годишната изпълнителка - всяка песен в него е различна, разказва неповторима история и показва част от уникалния й талант. 

Rodrigo споделя, че е най-щастлива, когато се гмурне дълбоко в най-нещастните й моменти: Няма по-голямо удоволетворение за мен от това да седна на пианото и да напиша тъжна песен. Любомото ми чувство на света е да усетя, че помагам на някого да разбере, че не е сам в преживяното - да знам, че това, което правя има ефект върху хората.“                                                                                                                                          

„Винаги ми е било любопитно как една връзка става „горчива“ – как един човек, когото обичаш и му споделяш всичките си съкровени мисли, се превръща в човек, когото дори не можеш да погледнеш в очите. За мен целта на музиката е да събере всички тези сложни емоции и да им даде форма и глас“ – разказва Olivia за “SOUR” и от къде идва името му. 

Заедно с албума излезе и видеоклип към акустичната версия на сингъла “enough for you” .

Хипнотизиращата и минималистична форма на алт-поп в която звездата твори, завладя публиката по целия свят на 8 януари 2021 г. с историческия дебют на първия й сингъл “drivers license.” Още с премиерата си песента се нареди под #1 в Billboard Hot 100, където се задържа 8 последователни седмици, а Rodrigo се превърна в първия артист през 2021, достигнал над 1 млрд. стрийма глобално. Това е и първата песен тази година, удостоена със златен, платинен, двойно- и тройно платинен статус от RIAA. 

“drivers license” счупи и рекорда в Spotify за най-стриймвана непразнична песен за 1 ден (на 12-ти януари) и постигна най-голям седмичен стрийминг дебют на песен глобално в платформата – с което Rodrigo подобри собствения си рекорд за най-стриймвана песен за 1 седмица. В Amazon Music “drivers license” е най-стриймваната дебютна песен в първите си 7 дни и най-търсената с глас песен в ‘Alexa’ за 1 ден. 

На 1-ви април Rodrigo отново влезе в историята на световната музика с премиерата на невероятния си втори сингъл “deja vu”, който я превърна в първия артист с 2 първи сингъла, дебютирали под #1 в Billboard Hot 100. С признание от критиците на Pitchfork, Billboard, the Los Angeles Times, Stereogum, сертифицираният със златен статус от RIAA трак подчертава незабравимо честния изказ на Rodrigo и таланта й за интроспективно, изтънчено писане на песни.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини