Радио Витоша

webcam

Новини

Холивуд планира завръщането си

Холивуд планира завръщането си

Дата: 18.05.2020 Филмови премиери и червен килим при строго спазване на предпазните мерки срещу коронавируса
Image
Снимка: БГНЕС

Премиерата с червен килим е задължителна част от представянето на всеки холивудски филм. Такова събитие не минава без тълпи фенове, фотографи, звездите и техните екипи, и още много други хора, всички събрани на едно място, често блъскащи се един в друг. 

Как ще се случва обаче това в условията на пандемия и изискването за социална дистанция?

По целия свят мерките срещу разпространението на коронавируса се разхлабват, отварят се търговските центрове, а с тях и кината. 

Властите на щата Калифорния облекчиха някои ограничения и експертите в бранша вече обмислят възможностите за опъване на червения килим за продукции като например "Тенет", чиято премиера е насрочена за юли. 

"Допреди пандемията въпросът беше как да се привлече внимание и да се съберат много хора на едно място, за да споделят събитието", казва Елизабет Трамонтоци, експерт по организиране на събития. “Занапред ще е напълно различно", смята тя. 

Компанията й, която организира в Ню Йорк финала на сериала "Игра на тронове" и лансира филмите на "Дисни" с екстравагантни премиери на булевард "Холивуд", използва времето на ограничителните мерки, за да генерира нови идеи. Сред тях са прегради от плексиглас между журналистите и звездите, зони за интервюта чрез видеовръзка, сектори, в които предварително подбрани фенове ще се появяват на LED екрани, за да общуват със звездите. 

Антуражите на звездите ще влизат в киносалоните по специално отредени за тях обходни алеи и само знаменитостите ще минават по червения килим. 

В киносалоните ще бъдат взети мерки за осигуряване на социална дистанция. Обмисля се всички посетители да минават през скрининг на телесната температура, а на феновете няма да бъде позволяван достъп. “Трябва да гарантираме, че няма да има струпване на хора по тротоарите и около кинозалите”, казва президентът на компанията Крейг Уолдман.

“Самите червени килими ще бъдат малко по-широки и малко по-дълги, като всички наоколо ще са на по-голямо разстояние”, добавя той. 

Пиарите не очакват поне в близките няколко месеца след премиерите да се организират добре познатите досега бляскави партита с барове и бюфети.

На фона на премиерите, които напоследък се правят при стрийминг гигантите Нетфликс и Амазон, нараства и популярността на виртуалните интервюта на звездите за пресата. 

Компания е създала мобилно студио в каравана, която може да паркира край домовете на звездите. Фирмата дори обмисля и премиери в автокина, при които звездите ще са в автомобилите си на първия ред и ще общуват с феновете чрез видеовръзка. 

Повечето от планираните премиери на блокбастъри тази година бяха отложени, докато не отворят традиционните кина и пиарите очакват с нетърпение клиентите им да се върнат на прочути места за премиери в Холивуд. 

“Нека сме честни, на хората им омръзна да си стоят у дома”, казва Уолдман. “Макар бляскавите премиери да са дразнещи във време, когато хора умират и безработицата расте, големите развлекателни и спортни събития може да са добре дошли за разтуха на почитателите”, добавя той.

Коментари