Радио Витоша

webcam

Новини

Halsey отрече да са я арестували при протест

Halsey отрече да са я арестували при протест

Дата: 01.06.2020 Певицата е сред знаменитостите, които участват в демонстрациите срещу полицейското насилие в САЩ, предизвикани от смъртта на George Floyd
Image
Снимка: facebook

Halsey отрече информациите, че е била арестувана при при сблъсъците между полиция и протестиращи в Лос Анджелис. Певицата е само една от многото знаменитости, които се включиха в протести в различни части на САЩ, провокирани от поредното убийство на чернокож от полицаи.

Изпълнителката на "Without Me" използва социалните мрежи, за да успокои феновете си, че е на сигурно място, след като кметът на града обяви полицейски час, за да не излизат хората по улиците.

В поредица от туитове Halsey обясни, че е помогнала и на други активисти да намерят безопасно място по време на безредиците. По думите й срещу протестиращите, сред които е била и тя, са използвани гумени куршуми, сълзотворен газ и заплахи. Според нея обаче хората са демонстрирали мирно и не са провокирали действията на служителите за борба с размириците.

Певицата призова също така да се правят дарения за организации, които помагат да се осигури правна помощ на арестуваните протестиращи, както и да се плати гаранцията им.

Демонстрациите в САЩ бяха провокирани от смъртта на чернокожия George Floyd, който почина при арест в Минеаполис, щата Минесота, миналата седмица, а случаят отново предизвика масово недоволство срещу расизма в Америка. В протестите на различни места се включиха много знаменитости, сред които Yungblud, Ariana Grande, Camila Cabello и Shawn Mendes, Emily Ratajkowski.

Световни звезди като Beyonce и Rihanna призоваха за справедливост в социалните мрежи.

 

Коментари