Радио Витоша

webcam

Новини

Грим тенденции есен/зима 2019

Грим тенденции есен/зима 2019

Дата: 26.11.2019 Ще ви разкрием няколко лесни начина, препоръчани от най-добрите специалисти
Image
Снимка: La MakeUp Sp. z o.o

Свикнали сме през студените месеци гримът да е в по-тъмни и дори скучни тонове. Не и този път! Класическите решения са намерили своите модерни подобрения, а хладното сиво е придружено от интензивни цветове. Когато е мрачно и студено навън, нарушете шаблона! 

Depositphotos_173005286_l_2015.jpg

Есента и зимата на 2019 не бива да са скучни. Въпреки че през тези сезони е позволен по-силен и малко по-тъмен грим, си струва да разнообразите с повече цвят асортимента си от декоративна козметика. Как? Ще ви разкрием няколко лесни начина, препоръчани от най-добрите специалисти.

 Тенденции в грима - акцент върху долния клепач

Дойде време да обърнем каноните с главата надолу. Тъмните линии от горния клепач отиват свободно към долния и ефектът е наистина страхотен! Не забравяйте обаче да внимавате с използването на черно по цялата долна линия, защото по този начин можете да смалите визуално очите си. И така, как правилно да подчертаете долния клепач?

Идеалният начин е да прелеете линията, нарисувана с мек молив. Можете да го направите със специална малка четка или леко с пръст. Тази процедура винаги е безопасна, защото вместо остра и често твърде натрапчива линия получавате желания леко замъглен резултат. Матовите нюанси са още по-естествени - меки и фини. Винаги ги прилагайте от външния ъгъл към вътрешния.

Depositphotos_7839741_l_2015.jpg

Друга интересна идея е силно да маркирате вътрешния ъгъл, с линия, наподобяваща връх на стрела - изглежда страхотно. Такъв грим е толкова характерен, че единствената добавка, от която се нуждае, е спирала.

Модерен грим за очите

Есен / зима 2019 се връща към мащабните и ясни линии на окото. Колкото по-масивни и геометрични са те, толкова по-добре. Плътните линии могат спокойно да се простират далеч извън клепача и дори извън линията на веждите. За да ги направите трайни и да не се размазват, използвайте матова очна линия, нанесена върху основа за сенки (можете също така нежно да напудрите кожата).

Depositphotos_20025241_l_2015.jpg

Линиите също могат да са под формата на цветни контури, направени върху ... подвижния клепач. Това е най-атрактивната версия, но не е за всеки - дамите с увиснали клепачи по-скоро трябва да избягват подобни решения.

Depositphotos_83553566_l_2015.jpg

 

Брокат и пайети

Блясъкът ще ви съпътства не само вечер. Блестящи сенки за очи, злато върху клепачите, брокат под веждите - където и да се появите с такъв грим, за околните това ще е знак, че знаете най-новите тенденциите в грима! Интересен вариант е блестящият ярък пигмент да се прилага само във вътрешния или външния ъгъл.

Розови скули като на кукла

Е този сезон розовото не остава само на скулите, а се пренася и на… носа.

Depositphotos_164837612_l_2015.jpg

 

В основната версия слагаме руж по скулите до веждите и слепоочията. За да няма грозни петна, трябва да разнесете пигмента много старателно, за предпочитане с пухкава четка. Модерни са блестящите прасковени нюанси с полупрозрачна текстура, но също и бонбонено розовото. Дори няма да имате нужда от хайлайтър. Като алтернатива на пресования руж, можете да използвате кремообразен или под формата на стик, тъй като ще е по-лесно да го прелеете с пръсти, без да има видими контури.

За да изглеждате свежи и кокетни, прекарайте деликатно четката през носа. Така ще изглеждате сякаш целунати от слънцето. Трябва да внимавате да не прекалите - най-подходящи са матови и топли цветове.

Палави контрастни устни

Краят на тази година е моментът, в който можете да се целувате на воля, защото благодарение на това ще постигнете най-модерния ефект. Какво имаме предвид? Прецизното очертаване с молив може да почака, защото червилото (за предпочитане интензивно червено), трябва да е леко изтрито - все едно току-що сте подарили на някого целувка! Такива устни се получават най-лесно, ако нанесете нюанс в центъра им и го разнесете с пръст към външните ръбове, така че цветът да загуби малко от наситеността си.

Depositphotos_170027916_l_2015_1.jpg

В контраст с такива устни са клепачите, които са напълно “голи”. Най-добре е да не гримирате очите и миглите си. Може, евентуално, да ги поглезите със стилизиращ гел или да ги подчертаете с миглоизвивачка (може също да пробвате и модерното ламиниране). Професионалистите действат доста смело и предлагат да използвате бяла спирала за мигли и… вежди - по този начин ще получите визия тип снежна кралица.

 

Коментари