Радио Витоша

webcam

Новини

Глоба от 20 до 150 лева за невалидна лична карта и паспорт

Глоба от 20 до 150 лева за невалидна лична карта и паспорт

Дата: 13.01.2020 Санкция се налага и на всеки родител, който не е направил необходимото да издаде лична карта на детето си.
Image
Снимка: БТА

Глоба от 20 до 150 лева ще плати всеки, който не е спазил срока за подмяна на личните документи и се легитимира с невалидна лична карта или международен паспорт.

От Министерството на вътрешните работи напомнят, че крайният срок за подаване на заявление за нова лична карта е 30 дни след датата на изтичане на валидността на документа. Затова е необходимо гражданите да предприемат необходимите стъпки за подмяна, преди да е изтекъл съответният документ. Това ще им спести и стоенето с часове пред гишетата на "Български документи за самоличност".

Санкция се налага и на всеки родител, който не е направил необходимото да издаде лична карта на детето си. Родителите на дете, навършило 14-годишна възраст, са задължени в 30-дневен срок от навършване на възрастта да подадат заявление за издаване на лична карта. Заявлението се подава в присъствие на детето и на един от родителите.

Коментари

Повече хитове
10:00 - 14:00