Радио Витоша

webcam

Новини

Facebook вече не е най-доброто място за работа

Facebook вече не е най-доброто място за работа

Дата: 11.12.2019 Facebook е под прицел заради обработката на потребителски данни, разпространението на фалшиви новини, а от няколко месеца и заради обявения план за собствена дигитална валута Libra.
Image
Снимка: БГНЕС

Facebook изпадна до 23-то място в класацията на Glassdoor за „Най-добри места за работа“ през 2020 г., след като в предходната заемеше седма позиция, предава Reuters, припомняйки, че миналата година компанията бе разтърсена от скандала с Cambridge Analytica и подложена на засилен регулаторен натиск.

Сега гигантът е получил обща оценка 4.4 от максимална 5. За сравнение миналата година е имал 4.5. Причината за понижението са по-лошите оценки, дадени от служителите, за висшето ръководство на Facebook, както и по критерия за баланс между професионалния и личния живот.

„След Cambridge Analytica има огромни забавяния в пускането на нови функции и продукти“, коментира още един от анкетираните служители на компанията, обръщайки внимание на политическия отпечатък върху проектите.

Facebook е под прицел заради обработката на потребителски данни, разпространението на фалшиви новини, а от няколко месеца и заради обявения план за собствена дигитална валута Libra.

Все пак настроението на служителите към Facebook остава до голяма степен положително по отношение на по-добрите компенсации и възможностите за кариера, според доклада на Glassdoor, публикуван късно във вторник.

Коментари