Радио Витоша

webcam

Новини

Европейски страни затварят границите си

Европейски страни затварят границите си

Дата: 15.03.2020 Спрян е международния бърз влак България - Турция
Image

От вчера следобед Румъния спря пропускането на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Оряхово", "Никопол", "Свищов", "Кайнарджа", "Крушари" и "Кардам". Ограничението се въвежда за 30 дни. Българските пристанища по река Дунав продължават нормалната си работа.

На влизане в Турция на ГКПП "Капъкуле" турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на влизащите пътници. Това може да доведе до забавяне на преминаването в посока Турция. По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България - Турция.

Турция спира полети до и от девет европейски държави, включително Германия и Франция до 17 април.

Естония и Литва обявиха, че ще затворят границите си за повечето чуждестранни посетители, докато Латвия наложи собствени мерки за сигурност, за да спре разпространението на новия коронавирус. Полша затвори границите си и забрани влизането на чужденци.

Железопътният и автобусният транспорт в цяла Словения спира от понеделник. Работата на такситата ще бъде ограничена.

Испания наложи тотална блокада - забрани на хората да напускат домовете си, освен да ходят на работа, да посещават лекар или да купуват основни консумативи. Испания потвърди повече от 1500 нови случая на коронавируса от петък вечерта, като общият му брой достигна 5 753 случая и е вторият по големина в Европа след Италия. Заболяването досега е отнело 183 живота в страната.

Коментари