Радио Витоша

webcam

Новини

Европейската нощ на учените

Европейската нощ на учените

Дата: 27.09.2019 България се включва за 13-ти път
Image

За 13-та поредна година България се включва в Европейската нощ на учените. Инициативата, финансирана от Европейската комисия, се провежда в последния петък на месец септември. Целта е да се предизвика широк обществен интерес към ролята на учените за развитието на обществото. У нас университетите и научните институти ще отворят врати с организирани събития от 18 до 22 часа.

150 събития на 52 места в 13 града  на страната - така изглежда 13-о издание на Нощта на учените у нас. Официалното откриване е от 18.30 ч. в ректората на Софийския университет „Св.Климент Охридски“.

Акцент в програмата тази година е привличането на младите хора към науката. По тази причина от 14 до 18 часа в СУ ще има разположени ателиета и практически работилници за деца. Във Физическия факултет ще бъде проведено виртуално посещение на големия адронен колайдер в Церн.

Програмата включва още изложби за значението на науката в ежедневието, срещи и дискусии с български учени, прожекции на филми, кабинети по любопитство, панаири на знанието, музикални и поетични изпълнения.

Коментари

Повече хитове
10:00 - 14:00