Радио Витоша

webcam

Новини

"Европа блести със светлина" вместо Евровизия

"Европа блести със светлина" вместо Евровизия

Дата: 01.04.2020 Организаторите на международния песенен конкурс подготвят специално шоу с участието на музикантите, които трябваше да участват в тазгодишното му издание
Image

Макар че отмениха международния песенен конкурс тази година, организаторите му обявиха, че Евровизия ще има, макар и в различен формат. 

Вместо в три вечери - с два полуфинала и един финал, Евровизия 2020 г. ще бъде еднократен спектакъл под името "Европа блести със светлина". Той ще се проведе в деня, в който трябваше да бъде големият финал на Евровизия - на 16-и май, събота, от 21 ч. 

Спектакълът ще почете всички 41 песни, които трябваше да участват в конкурса, но без да има състезателен характер. Сред тях ще е и българското предложение “Tears Getting Sober” в изпълнение на Виктория Георгиева. 

Водещи на концерта ще са холандските представители в конкурса от различни години Шантал Джанзен, Едзилия Ромбли и Джан Смит. 

Организаторите планират да включат в спектакъла всички певци, които трябваше да пеят на Евровизия тази година, от техните страни от цяла Европа. И всички те заедно да изпълнят хит от историята на конкурса с нов текст, който да е адекватен на ситуацията, в която се намират всички хора по света. 

Очаква се спектакълът да продължи около два часа и в него да вземат участие някои иконични имена за Евровизия. 

Акцент в него ще се постави и върху всички, които са засегнати от кризата с коронавируса, както и върху хората, които са в челните редици за борбата с нея, обясниха още организаторите.

Коментари