Радио Витоша

webcam

Новини

Дядо Коледа потегли с шейната с подаръци за децата

Дядо Коледа потегли с шейната с подаръци за децата

Дата: 24.12.2019 От НОРАД по традиция следят голямото пътуване
Image
Снимка: pixabay.com

Близо 15 милиона посетители от над 200 държави и територии по света следят през сайта на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване движението на шейната на Дядо Коледа, теглена от елените, докато прекосява планетата, за да достави коледни подаръци на децата.

Традицията за проследяване на Дядо Коледа от Северноамериканското военновъздушно космическо командване (НОРАД) започва през 1955 година, когато магазин в Колорадо Спрингс допуска печатна грешка в телефонния номер на Северния полюс в реклама във вестник.

Първото обаждане идва от малко момиче, което се свързва с директора на командния център. Той уверява детето, че Дядо Коледа е на път, а след като още деца се обаждат, армията добавя новата задача към своята отбранителна мисия.

Командването е наречено Северноамериканско военновъздушно космическо командване три години по-късно и оттогава мисията по проследяването на белобрадия старец тече без прекъсване.

Движението на Дядо Коледа може да бъде проследено в профилите на НОРАД във Фейсбук, Туитър, Инстаграм и YouTube.

Дядо Коледа винаги пристига навреме - само с изключение на случаите, когато децата не си лягат, предупреждават от НОРАД.

Коментари