Радио Витоша

webcam

Новини

Депутат е заразен с коронавирус

Депутат е заразен с коронавирус

Дата: 01.04.2020 Всички народни представители ще бъдат тествани за COVID-19, а заседанието на бюджетната комисия за актуализацията на бюджета засега се отлага
Image
Снимка: БГНЕС

Депутатът и шеф на социалната комисия в парламента д-р Хасан Адемов е диагностициран с коронавирус, съобщи на извънреден брифинг в парламента председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Адемов я е уведомил за състоянието си, след което тя веднага се е свързала с Националния оперативен щаб и след консултация с него е взето решение от утре, в продължение на два дни да бъдат направени тестове за коронавирус на всички депутати, както и на администрацията на парламента.

Караянчева заяви, че това ще се прави "не защото са богопомазани или специални, а защото имат контакти с избиратели и работят с администрация и медии". Всички контактни на 67-годишния Адемов ще бъдат тествани в четвъртък.

След като резултатите излязат, ще бъде решено дали да бъде наложена карантина на членовете на парламента и административните служители, уточни Караянчева.

Неочакваната ситуация се случва в момент, в който предстои обсъждане и гласуване на поисканата от правителството актуализация на бюджета, с която трябва да се осигури възможност за поемане на държавен дълг заради спасителните мерки за икономиката, която страда заради ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса.

На този етап насроченото за утре заседание на бюджетната комисия няма да се състои. Сутринта ще бъде свикан Председателски съвет с лидерите на парламентарно представените партии, за да се вземе решение как ще се процедира при тази ситуация.

Коментари