Радио Витоша

webcam

Новини

Dé ВЯРА с дебютен сингъл и клип

Dé ВЯРА с дебютен сингъл и клип

Дата: 19.05.2021 Чуйте интервюто на Ева с Dé ВЯРА.
Image
Снимка: Dé ВЯРА

Лъчезар Павлов и Филип Саулски са двама млади българи, които решават да се върнат от чужбина, за да се посветят на общата им страст към музиката.

Пътищата им се засичат още в училищните години, когато дуото експериментира с продуциране на мелодии и писане за песни. Именно това занимание подтиква Лъчезар да замине за Германия, където да следва музикално продуцентство.

Филип от своя страна завършва операторско майсторство и кино науки в престижния лондонски университет Метрополитън. И двамата поемат по съответните кариерни пътища, докато, по време на често прекарваните в България ваканции, не откриват, че страстта им към създаването на музика не е изчезнала.

С натрупания опит в чужбина основават свой собствен музикален лейбъл “Звук и Kартина”. В рамките на само няколко месеца, Лъчезар и Филип пишат и продуцират няколко авторски песни в колаборация с българската писателка Гери Турийска.

За кратко време младите музикални предприемачи успяват да развият лейбъла си до етап, в който могат да започнат да разиват и други музиканти под крилото си.

Най-новото попълнение в техния “антураж” е участничката от няколко музикални формата Деница Петрова. След усилена работа с екипа на “Звук и Kартина”, младата певица вече има нов артистичен псевдоним Dé ВЯРА, с който официално бе представена на “тайно” събитие на студиото.

Официалното представяне на Dé ВЯРА пред широка публика се състоя на 11ти май. Там бяха разкрити всички “потайности” около новия имидж на Деница и първата ѝ официална песен!

 

Коментари