Бен Афлек и Мат Деймън в "Последния дуел" във Венеция 11 септември, 2021

Бен Афлек и Мат Деймън ще преминат по червения килим за прожекцията на новия филм "Последният дуел" на режисьора Ридли Скот в навечерието на закриването на кинофестивала във Венеция. Актьорският състав допълват Адам Драйвър и Джоди Комър. 

"Последният дуел" събира Бен Афлек и Мат Деймън в една продукция близо четвърт век след като филмът "Добрият Уил Хънтинг" им донесе "Оскар" за оригинален сценарий. 

Венеция тази година беше домакин и на дългоочаквания римейк на научнофантастичния филм "Дюн", режисиран от Дени Вилньов и със звездното участие на Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Оскар Айзък, Хавиер Бардем, Джейсън Момоа, Зендая, Стелан Скарсгард, Шарлот Рамплинг. 

Притокът на звезди в крайбрежния град е доказателство за желанието за "рестарт" на световната филмова индустрия, която беше "поставена на колене" от коронавирусната пандемия. Здравната криза доведе до безпрецедентен възход на стрийминг платформите, чието солидно присъствие се усеща и на кинофестивала във Венеция. Сред продукциите на Нетфликс, включени в конкурсната програма на венецианската Мостра, са "Силата на кучето" на Джейн Кемпиън и "Божията ръка" на Паоло Сорентино.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини