Радио Витоша

webcam

Новини

Бъдещето на хазарта е в онлайн спортните залози

Бъдещето на хазарта е в онлайн спортните залози

Дата: 01.04.2021 Големите букмейкъри бяха едни от първите фирми, които оцениха огромния потенциал на смартфоните и още:
Image

Има нещо носталгично и чаровно в това да влезеш в кварталния Еврофутбол и да попълниш фиш за залог. Атмосферата с опитни комарджии, които изглеждат винаги на място, знаещи всеки статистически факт от швейцарската втора дивизия, създават перфектна среда за хазарт. За съжаление, поради пандемията, фалит на някои популярни вериги и възхода на мобилните залози, тези места са безвъзвратно затворени и бъдещето на хазарта е в интернет.

Пътят на хазарта към онлайн висините започна отдавна. Големите букмейкъри бяха едни от първите фирми, които оцениха огромния потенциал на смартфоните и още преди повече от 10 години създадоха мобилни приложения, чрез които потребителите можеха да залагат, независимо къде се намират. В САЩ вече пък развиват още по интерактивни варианти, като DraftKings и FanDual, които представляват нещо като фентъзи лиги, в които може да залагате срещу други реални съперници. 

За гражданите на страни, в които хазартът е позволен (за щастие, България е една от тях), възможността да залагат идва само след няколко клика на телефона. Всичко е лесно направено, а букитата предлагат максимално юзър френдли менюта, където всеки може да се ориентира с лекота. 

Естествено, можем да изброим десетки други фактори, поради което все повече потребители предпочитат интернет платформите. Едно от най-важните е лесните методи за разплащане. Не се нуждаете от кеш, не трябва да се разхождате до банкомата. Големите сайтове предлагат буквално стотици различни методи за депозит, а транзакциите пък са инстантни. Тоест, без забавяне. Депозитите стават само за няколко секунди, а тегленията също отнемат едва няколко часа, ако са по картата, чрез която е направен и самият депозит. Букмейкърите пък могат да се считат за достатъчно сигурен партньор и никога не биха заложили репутацията си под въпрос, за да измамят играч с няколко стотин лева. Все пак, за да сме напълно коректни, трябва да кажем, че в световната мрежа могат да се намерят и измамни сайтове, но ако се придържате към официално лицензираните компании, няма как да бъдете изложени на опасност.

Дори няма да отделяме толкова внимание на промо офертите. За всички е ясно, че физическите казина и букмейкърски обекти изобщо няма как да отговорят на скандалните интернет оферти. Все сайт ви дава 100% бонус за първи депозит, който понякога може да достигне до хиляди левове. Освен това, програмите за лоялност допълнително връщат част от изхарчените пари обратно в сметката на играча.

Сега да поговорим за самите платформи. Отваряте сайта и вече имате достъп до коефициентите на няколко стотин събития на живо. По-големите турнири са съпроводени с картина в реално време и десетки различни пазари за залагане. Потребителите не губят време да попълват фиш. Просто кликват веднъж върху избрания пазар и автоматично това събитие е прибавено към виртуалната им колонка, от където трябва да бъде завършен залогът. Всичко става за секунди, а дори и по-възрастната част от населението може да се адаптира в платформите за няколко минути. 

Някой онлайн сайтове предлагат и по-лимитирани лиги, които са търсени от по-младата част на населениетоУинбет залози за електронни спортове е супер хит сред геймърите, а букмейкърът осигури непрекъснат поток от мачове, дори когато повечето лиги бяха изцяло прекъснати в началото на миналата година. 

 

 

Коментари