Радио Витоша

webcam

Новини

Бургас се включва в Европейската нощ на учените

Бургас се включва в Европейската нощ на учените

Дата: 24.11.2020 През 2020 г. Европейската нощ на учените се провежда на 27 ноември - два месеца по-късно от обичайната дата в края на септември.
Image
Снимка: Община Бургас

Европейската нощ на учените е ежегодно събитие, осъществявано с помощта на програма Хоризонт 2020.

Основна му цел е да засили обществената осведоменост и интереса към науката и иновациите, да открои мястото и влиянието на науката в обществения живот и да привлече млади таланти към науката и кариерата на учения.

През 2020 г. Европейската нощ на учените се провежда на 27 ноември - два месеца по-късно от обичайната дата в края на септември.

Поради епидемичната обстановка, в страната събитията ще бъдат предимно онлайн и ще се излъчват свободно на 27 ноември от 14.00 ч. тук: http://shorturl.at/dCSU8

В първата част ще бъде представено събитието "Какво е да си еколог?" и защо това образователно и научно направление продължава да е толкова актуално. Във втората част ще бъдат представени и наградени най-атрактивните разработки от виртуалното състезание "Моят чатбот".

В рамките на програмата ще се направи и кратко обобщение на всички събития, които предхождаха Европейската нощ на учените в Бургас - форум "Информационните и креативни технологии в помощ на туристическия сектор във време на КОВИД-19", "Ден на младия учен в БТУ", "Роботилница" и дейностите от проект УНИТе.

Коментари