Радио Витоша

webcam

Новини

Брад Пит срещу Тръмп като д-р Антъни Фаучи

Брад Пит срещу Тръмп като д-р Антъни Фаучи

Дата: 27.04.2020 Актьорът влезе в образ за шоуто „Saturday Night Live“ и направи коментар на някои от изказванията на американския президент за коронавируса
Image
Снимка: кадър YouTube

Емблематичното американско комедийно шоу в събота вечер „Saturday Night Live“, във второто по рода си онлайн издание „У дома“, се върна към политическия скеч, в който Брад Пит беше звездата. 

Пит се въплъти в образа на д-р Антъни Фаучи и направи отрезвяващо обръщение относно коронавируса, признавайки, че „има много дезинформация“. Той реши да изясни „какво се опитва да каже президентът“. 

Вместо да се стреми към шеги, шоуто използва своята платформа, за да предостави реална информация за състоянието на пандемията. Комедийното шоу на Ен-Би-Си в късната нощ в събота, в което бяха включени и реални кадри от изказванията на Доналд Тръмп за коронавируса, започна с твърдението му, че е провел забележителни срещи и „относително скоро“ ще има ваксина. По отношение на това Пит, в образа на Фаучи, поясни, че „относително скоро” е интересна фраза. “Относително спрямо цялата история на Земята? Сигурно, ваксината ще стане реалност много бързо. Но ако кажете на приятел: „Ще свърша относително скоро“ и след това се появите година и половина по-късно, добре, но вашият приятел може да бъде относително доста разгневен“. 

Обръщайки внимание на твърденията на Тръмп, че "като чудо, коронавируса ще изчезне", Пит като Фаучи призна, че "чудото би било велико", но отбеляза, че "чудесата не трябва да бъдат план А. “Дори Съли (пилотът-герой, приземил самолет в река Хъдсън, бел.ред.) се опита да кацне първо на летището“. 

Пит също сподели „няколко неща“ по отношение състоянието на тестовете. Първо, той каза, че не знае дали би описал теста като "красив, освен ако идеята за "красиво" не е памучен тампон, който гъделичка мозъка ви." Освен това, той отбеляза, че „почти никой не може да получи тест“. 

Актьорът остана безмълвен пред размишленията на Тръмп за инжектиране на дезинфектант, който да "избие" вируса. "Знам, че не трябва да пипам лицето си, но ...", добави той и го покри с двете си ръце, след като чу идеята на Тръмп за ултравиолетовата светлина в тялото, която може да лекува вируса. 

"Да, уволняват ме", каза той. „Но дотогава ще бъда там и ще изложа фактите за тези, които чуват. И когато чуя неща от рода на: „Вирусът може да се излекува, ако всеки предприеме предизвикателство за дезинфекция с „Тайд“, ще бъда там, за да кажа:„ Моля ви, недейте! “, каза Брад Пит. 

В края на скеча той свали перуката си и благодари на истинския д-р Фаучи за „спокойствието и яснотата, която внася в това неспокойно време“. Пит също така благодари на медицинските работници на първа линия и техните семейства.

Коментари