Радио Витоша

webcam

Новини

Billie Eilish постигна рекордни успехи с "No Time To Die"

Billie Eilish постигна рекордни успехи с "No Time To Die"

Дата: 23.02.2020 Песента към новия филм за Джеймс Бонд се изкачи до върха на британската класация за сингли
Image
Снимка: twitter

Песента на Billie Eilish за новия филм за Джеймс Бонд "No Time To Die" се изкачи до първото място в британската класация за сингли. Това е първо изпълнение номер 1 за 18-годишната поп сензация във Великобритания и най-успешната по отношение на продажбите седмица за композиция за агент 007.

От "No Time To Die", написана от Billie и нейния брат Finneas, за седем дни са продадени 90 000 бройки. Песента е слушана в стрийминг платформите 10.6 милиона пъти.

Рекордните постижения слагат достоен финал на запомняща се седмица за Billie Eilish, която изпълни за първи път на живо песента на наградите BRIT във вторник, където спечели и наградата за най-добра международна изпълнителка.

С новия си успех Billie се превърна в най-младия артист и първата жена, успяла да изведе тематична песен за Бонд до върха на британската класация.

"No Time To Die" е втората песен за агент 007, достигала първото място в британския чарт в 57-годишната история на франчайза - първата е "Writing’s On The Wall" на Sam Smith, която с почти 70 000 продажби дебютира под номер 1 през октомври 2015г.

Премиерната седмица на композицията на Billie Eilish е най-успешната по отношение на продажбите за песен към филм за Джеймс Бонд. Преди това рекордът за най-продавано изпълнение към филмовата поредица за дебютната седмица се държеше от "Skyfall" на Adele, която записа 84 000 продадени бройки през първите си седем дни на музикалния пазар през октомври 2012г.

Коментари