Радио Витоша

webcam

Новини

Бележим спад на заболелите от COVID-19

Бележим спад на заболелите от COVID-19

Дата: 19.08.2020 За същия период Хърватия има ръст на заразените с 181%, Франция - 106%, Нидерландия 46% и Гърция 51%." Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.
Image

"По данни на Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията, България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от COVID-19 в сравнение с последните две седмици.

За същия период Хърватия има ръст на заразените с 181%, Франция - 106%, Нидерландия 46% и Гърция 51%." Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.

Изследване за невъзприемчивост към COVID-19

"Докато пандемията в целия свят расте, България е една от малкото страни, които я управляват правилно. Ние първи въведохме ограничителни мерки. Te бяха гъвкави и така икономиката продължи да работи. Реорганизирахме индустрията си, презапасихме се със защитни средства и лекарства. Гарантирахме, че болниците ще издържат на натиска. В същото време, благодарение на разумната си финансова политика, държавата продължава да отпуска средства за социално-икономически мерки в отговор на кризата. В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличаваме доходите и строим в цялата страна. И всичко това - без да сме теглили заем", допълва Борисов.

Коментари