Радио Витоша

webcam

Новини

Avicii беше почетен с Google Doodle по случай 32-рата годишнина от рождението му

Avicii беше почетен с Google Doodle по случай 32-рата годишнина от рождението му

Дата: 09.09.2021 Визията е озвучена от мега-хита на Avicii от 2013 г. „Wake Me Up“.
Image
Снимка: google

Avicii беше почетен с Google Doodle по случай 32-рата годишнина от рождението му. Анимацията на покойната легенда на музиката, който се самоуби през април 2018 г. на 28 -годишна възраст - е създадена от артистите Alyssa Winans, Olivia When и Sophie Diao за търсачката.

Визията е озвучена от мега-хита на Avicii от 2013 г. „Wake Me Up“. Освен че е почит към покойния диджей и продуцент - чието истинско име е Тим Берглинг - клипът е пуснат по време на Националната седмица за превенция на самоубийствата за повишаване на осведомеността.

Cardi B стана майка за втори път

Говорейки за Google Doodle, баща му Клас каза: „Това е красива история за млад мъж, който изпълнява мечтата си да бъде диджей и в същото време ни казва, че нашето пътуване в живота не винаги е лесно въпреки славата и богатството.”

На първата годишнина от смъртта му семейството му стартира фондация „Тим Берглинг“, за да подкрепи хората, които се борят с психични заболявания, а също и за предотвратяване на самоубийствата.

Семейството му каза в изявление: "Тим искаше да промени нещата. Създаването на фондация в негово име е нашият начин да почетем паметта му и да продължим да действаме в неговия дух."

Коментари