Радио Витоша

webcam

Новини

АПИ: Шофирайте внимателно през празничните дни

АПИ: Шофирайте внимателно през празничните дни

Дата: 26.12.2020 Днес и утре в Северна и Северозападна България се очаква дъждът да премине в сняг
Image
Снимка: api.bg

Отново призив за повишено внимание на пътя от страна на шофьорите. Агенция „Пътна инфраструктура“ съветва за предстоящите празници, когато много хора пътуват, водачите да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Съобщението на пътната агенция е и във връзка с очакваното преминаване на дъжда в сняг на 26-и и 27-и декември в Северна и Северозападна България.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките. Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Коментари