Радио Витоша

webcam

Новини

Andrea Bocelli ще пее на откриването на EURO 2020

Andrea Bocelli ще пее на откриването на EURO 2020

Дата: 11.06.2021 Миналата година концертът му „Music For Hope” в Миланската катедрала се превърна в най-гледаното музикално лайвстрийм изпълнение на всички времена.
Image
Снимка: Анимато Мюзик/ Universal Music Group

Andrea Bocelli ще пее на откриващата церемония на Европейското първенство по футбол, което ще се състои на Олимпийския стадион в Рим. Дългогодишният футболен фен, ще бъде единственият артист, който ще пее на живо на грандиозното събитие. 

 Bocelli ще стъпи на футболния терен, заедно с 24-те национални отбора, за да открие първенството с изпълнение на обичаната от всички ария на Puccini - “Nessun Dorma”. Церемонията ще включва  прелитане на Freece Tricolori - акробатичният демонстрационен отбор на италианските военновъздушни сили, както и експолозии от цветни пиротехнически ефекти. 

Bochelli е често канен за изпълнител на големи международни спортни събития, пял е на Олимпийските игри, Световното първенство по футбол и финала на Висшата лига във Великобритания. 

Музикално надарен по рождение, Andrea Bocelli е един от най-обичаните и ценени певци в модерната история. Той е пял за папи, президенти и кралски особи, както и е изпълнявал в най-големите концертни зали и опери по света. Има спечелени седем награди BRIT за класическа музика, Златен Глобус, седем Световни Музикални Награди и звезда на Алеята на Славата в Холивуд. 

Коментари