Радио Витоша

webcam

Новини

Алек Болдуин заяви, че не е дърпал спусъка на снимките на филма "Ръжда"

Алек Болдуин заяви, че не е дърпал спусъка на снимките на филма "Ръжда"

Дата: 02.12.2021 По случая няма повдигнати обвинения за извършено престъпление
Image
Снимка: БТА

Алек Болдуин заяви, че не е дърпал спусъка на оръжието, произвело изстрела с боен патрон, убил кинооператор по време на снимките на филма "Ръжда", според откъс от телевизионно интервю с него, което предстои да бъде излъчено, предаде Ройтерс.

Болдуин, който държал пистолет, за който му било казано, че е безопасен, преди да гръмне, даде първото си пространно интервю за случилото се на 21 октомври в Ню Мексико.

"Спусъкът не беше дръпнат. Не съм дърпал спусъка", каза актьорът пред журналиста от телевизия Ей Би Си Джордж Стефанопулос, според откъс от интервюто, което ще бъде излъчено днес."Никога не бих насочил оръжие срещу някого и не бих дръпнал спусъка срещу него. Никога", отговори Болдуин.

Операторът Халина Хъчинс почина, а режисьорът Джоел Соуза беше ранен. Преди това Болдуин определи случая като трагичен инцидент. Той се разигра по време на снимките на уестърн с участието на актьора край Санта Фе.

По случая няма повдигнати обвинения за извършено престъпление. Разследващите насочиха усилията си към това да установят как е попаднал бойният патрон на снимачната площадка.

След инцидента, който се разигра в ранчото Бонанза Крийк край Санта Фе, актьорът избягваше публичните изяви.

Коментари