6 здравословни новогодишни обещания, подходящи за покер играчи 07 януари, 2021

2021 най-после дойде, а това е чудесна възможност за хората да положат основите на здравословни навици, които ще им помогнат в бъдеще. Това важи и за играчите на покер онлайн, покер игри Тексас Холдем, Омаха и т.н.

Професионалистите в сферата често стават жертва на застоялия начин на живот и плащат със здравето си за постигнатите финансови облаги. 

Според статистика на списание „Форбс“, над 80% от населението не успява за спази новогодишната си резолюция, но все пак 1 от всеки 5 успява да сложи основите на нещо по-добро за в бъдеще.

По тази причина решихме да създадем този списък, който цели да помогне на покер играчите само с няколко прости и малки стъпки.

  1. Пийте повече вода – Човешкото тяло е съставено от 2/3 вода, а това важи и за мозъка. Дехидратацията е един от най-бързите начини да загубите, като не ви позволи да вземете най-правилните решения. Пиенето на огромни количества сода, кофеин и захар също може да доведе до умора в дълги сесии. Приемът на повече вода ще увеличи енергията ви и ще ви предпази от умора и главоболие.
  2. Правете упражнения и подобрете стойката си – Ако смятате да играете огромен брой часове на седмица, подобен план трябва да бъде направен и за физическата ви активност. Не е никак случайно, че най-добрите играчи в света поддържат отлична физическа форма. Физическото натоварване редуцира стреса и спомага за по-доброто ментално здраве. Намерете упражнения, които ще се впишат в дневната ви рутина и се опитайте да не ги пропускате. Включете разходка в задълженията си за деня. Боксова круша пък може да се окаже перфектното решение, което ще ви помогне да преминете през поредния „бед бийт“.; Правилната стойка пък ще помогне за по-добър фокус и за да избегнете евентуални проблеми с кръста. 

  3. Използвайте по-често „три бет“ – един от най-добрите треньори в „Адванс Покер Трейнинг“ – Алекс Фицджералд анализирал стотици часове данни за да достигне до възможно най-добрите стратегии, описани в двете му книги, както и разказани в подкаста му за покер. Най-добрият съвет на Фицджералд е да използвате „три бет“ много по-често. „Ако някой от вашите съперници отваря залозите с топ карти, всички аса „суитес“ и малките чифтове, може да използвате „три бет“ срещу него. „Три бетовете“ са и перфектно оръжие срещу „лууз“ играчите, които могат да бъдат експлоатирани до безкрай с този прост метод.

  4.  Купете си очила – постоянното взиране в екрана на компютъра може да бъде изтощително. Запознайте се с вредните ефекти от синята светлина и потърсете професионална консултация. Очилата за компютър могат да са много полезни дори за хора с перфектно зрение. Не подценявайте болки в очите, често главоболие или други подобни проблеми. 

  5. Може да играете по-често, когато сте „в позиция“ - Играта от позиция е една от най-простите концепции в покера. И все още има хора, който настоятелно играят почти всички ръце извън позиция на място, на което са губили многократно. Целта на тази игра е да се натрупа максимално количество чипове, а не да ги пилеем. Най-добрият начин да го направим е като играем повече ръце в по-късна позиция. Затегнете ръцете, с който плащате от ранните спотове и спрете да плащате с боклуци от UTG и UTG+1. Играчите трябва да анализират позициите, от които губят най-голям брой ръце.

  6. Намерете време да учите – Слушането на подкаст или прекарването на времето в четене на покер книги може значително да подобри играта ви. С множеството тренировъчни сайтове и специализирани Ютуб канали сега е по-лесно от всякога да навлезете в основите на покера. Отделете малки времеви прозорци.

"Радио Витоша" ЕООД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини