42-ма спортисти ще представят България на Игрите в Токио 24 юли, 2021

Императорът на Япония Нарухито обяви игрите на XXXII Олимпиада в Токио за открити.

„Обединени от емоцията“. Това е мотото, под което премина церемонията. Обновеният девиз на Олимпийските игри „По-бързо, по-високо, по-силно – заедно“ също беше вплетен в атрактивната сценография

Грандиозното шоу се състоя пред празни трибуни на Олимпийския стадион в японската столица заради засилените мерки за сигурност поради пандемията от коронавирус.

Двукратната олимпийска шампионка в стрелбата с пистолет и носителка на общо пет медала от Игрите Мария Гроздева и плувецът Йосиф Миладинов носиха българския флаг на церемонията по откриването на Игрите. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов приветства българските олимпийци от трибуните на олимпийския стадион в Токио.

Общо 42-ма спортисти ще представят България на Игрите в Токио.

Двукратните европейски шампионки на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева стартираха с драматична загуба участието си в турнира по бадминтон на Игрите в Токио. Сестрите се бориха до последно, но отстъпиха пред петите в световната ранглиста Ким Со-йон и Кон Хи-йонг (Република Корея) с 23:21, 12:21, 21:23 за 70 минути.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини