Радио Витоша

webcam

Новини

4 000 души гледаха триумфа на Дуа Липа и Арло Паркс по време на наградите БРИТ

4 000 души гледаха триумфа на Дуа Липа и Арло Паркс по време на наградите БРИТ

Дата: 12.05.2021 Тейлър Суифт стана първата жена, отличена с наградата "Глобална икона"
Image
Снимка: screenshot - youtube, официален канал

Около 4 хиляди души гледаха триумфа на изпълнителите Дуа Липа и Арло Паркс по време на церемонията за връчването на наградите БРИТ. Това бе първото голямо музикално събитие на закрито с публика на живо, което се провежда в Лондон от повече от година.

Церемонията, по време на която на живо пяха още Били Айлиш и The Weekend, е част от изследователската програма на британското правителство, която цели да установи дали е възможно провеждането на събития на закрито без социално дистанциране. Присъстващите обаче трябваше да покажат отрицателен резултат от тест за коронавирус, а в залата с капацитет 20 хиляди души бяха настанени около 2500 души.

Сцените бяха две - една за водещите и една за изпълнителите, номинираните бяха отделени от публиката, а изпълненията на някои от носителите на награди бяха записани предварително.

Американската певица Тейлър Суифт стана първата жена, отличена с наградата "Глобална икона". Предишни нейни носители са Дейвид Боуй, Елтън Джон и Роби Уилямс. "Горда съм, че съм част от тази музикална общност, особено в година, в която всички се нуждаехме от музика", сподели певицата.

Дуа Липа спечели две награди - за соло изпълнител и за албум, Хари Стайлс спечели приза за сингъл, а първата момичешка група, която спечели награда стана групата "Литъл микс".

 

 

Коментари