Радио Витоша

webcam

Новини

$175 милиона струва на Netflix „Ирландецът“ на Скорсезе

$175 милиона струва на Netflix „Ирландецът“ на Скорсезе

Дата: 28.11.2019 Бюджетът надвишава този на „Спайдърмен: Далеч от дома“, който е с гарантиран касов успех в боксофиса.
Image
Снимка: БТА

Бюджет в размер на 175 милиона долара – толкова е заделил стрийминг гигантът Netflix за създаването на последния филм на Мартин Скорсезе – „Ирландецът“.

Цифрата – впечатляващата сама по себе си, е рекордно висока за заглавие, което не е замислено като блокбастър в киносалона.

Вместо това то се излъчва в отбрани кина отвъд Океана, а от днес тръгва и широкото му разпространение в стрийминг платформата. Бюджетът надвишава този на „Спайдърмен: Далеч от дома“, който е с гарантиран касов успех в боксофиса, както и на други подобни заглавия като „Играч първи, приготви се“, „Алита: Боен ангел“ и „Годзила: Кралят на чудовищата“.

Според запознати в средите, именно огромните разходи около заглавието са причината Скорсезе да предпочете проектът му да бъде продуциран от Netflix, предвид че повечето компании нямат практиката да финансират с толкова големи суми гангстерски филми.

Най-скъпото перо пък със сигурност се крие в технологията за „подмладяване“ и „състаряване“ на героите в „Ирландецът“. „Отне много работа. Аз съм доволен, защото така току-виж филмовата ми кариера се удължила с 30 години“, пошегува се в свое интервю неотдавна Робърт де Ниро, който се разписва в една от главните роли във филма.

Коментари