Радио Витоша

webcam

Новини

141 излекувани, 42 нови установени – общо 825 случая на Covid-19 у нас

141 излекувани, 42 нови установени – общо 825 случая на Covid-19 у нас

Дата: 17.04.2020 От полунощ София е под карантина
Image
Снимка: Монитор

42 нови случая на зараза с Covid-19 са установени у нас през последното денонощие, като 21 от новорегистрираните пациенти са хоспитализирани.

Така общият брой на доказаните случаи на коронавирусна инфекция достига 825, като 646 са активните. Това съобщи на редовния брифинг тази сутрин ръководителят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Повечето от новоустановените случаи са в София - 19, от които 11 са амбулаторни, а 8 са настанени в различни лечебни заведения.

В София е най-голямата заболеваемост, общо 495 са случаите в столицата, като 136 към момента са в болница, от които 24 на интензивно лечение.

От полунощ влезе в сила карантината на София.

Във Видин има ръст със седем души, в Смолян – трима, в Стара Загора – двама, в Кюстендил - двама, във Варна, Бургас, Русе, Плевен, Благоевград, Сливен, Хасково, Ямбол и Пазарджик - по един.

Има и две деца на 14 години от село Паничерево, които са настанени в УМБАЛ в Стара Загора.

Има ръст на заразените сред медицинските работници - 12 нови случая, като от „Пирогов“ са 7 души, а във Видин – петима.

Излекуваните са с 19 повече от вчера и вече са 141. Изписани са девет души от ВМА, от „Пирогов“ – двама, от Добрич и Кюстендил също по двама, от Русе, Бургас, Сливен и Пазарджик - по един.

Трима пациенти с коронавирус са починали за денонощието. Така общият брой на починалите с установена коронавирусна инфекция е 40 души, средната им възраст е 64 години.

Коментари