1/3 от мъжете никога не са си сменяли чаршафи 20 юли, 2020

Новото проучване разкрива колко различни са мъжете и жените, когато става дума за домакински дела. Всички обичат усещането за чисти чаршафи, но дали някой наистина обича процеса по обновление? Разбира се, че не – но все пак го правим. Е, очевидно не всички, тъй като ново проучване разкри, че една трета от мъжете никога не са сменяли собствените си чаршафи.

Изследването е проведено от почистваща компания от Обединеното кралство, която изследва 1000 мъже и жени във Великобритания, Австралия и САЩ, за да разбере за техните шокиращи и не толкова шокиращи навици.

Да започнем с най-тревожните констатации – проучването установи, че 53 на сто от мъжете са признали, че се справят лошо с изваждането на одеялото от старите чаршафи и намъкването му в новите.

Ако една трета от мъжете, които не сменят чаршафите си, не са достатъчно лоша перспектива, изследванията също показват, че в повечето домакинства жената върши най-много, ако не и всички домакински дела. Две трети от жените, попитани в проучването, казват, че само те чистят в дома.

Британските мъже помагат с две пети от домакинската работа, докато австралийските мъже помагат само с една четвърт. И тогава има резултати от САЩ, които показват, че мъжете в Америка помагат в къщата само 18 на сто от времето.

Докато омъжените жени прекарват средно два часа и половина в чистене за една седмица, мъжете прекарват само тридесет и пет минути с парцала, установи проучването.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини