Радио Витоша

webcam

Новини

Гасим тока за един час за по-устойчиво бъдеще

Гасим тока за един час за по-устойчиво бъдеще

Дата: 19.03.2016 Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света
Image

Над 90 общини от страната ще се включат в инициативите, свързани с Часът на Земята на 19 март. Тази година глобалната кампания отбелязва своята 10-годишнина, като акцентът ще бъде популяризиране на кампанията в социалните мрежи.

Всички участници в инициативата могат да направят своето послание, констатация по проблема и да го споделят с близките си в различните социални мрежи.

Часът на Земята започва в 20:30 часа. Милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

По традиция всички участници в инициативата ще се съберат пред сградата на Народния театър „Иван Вазов“ в столицата на 19 март в 20.30 часа, като с факелно шествие, акустична музика и други меротприятия ще бъде отбелязан Часът на Земята.

Инициативата Часът на Земята възниква преди 10 години в Австралия, като тя успява да ангажира милиарди души по света да конкретизират усилията си и да насочат общественото внимание към проблема за климатичните промени по света.

Коментари