Радио Витоша

webcam

Новини

Започва лятната АНТИСПИН кампания

Започва лятната АНТИСПИН кампания

Дата: 15.08.2016 Безплатни и анонимни консултации и изследвания могат да се правят до средата на септември
Image

За тринадесето поредно лято Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" към Министерството на здравеопазването открива национална лятна кампания за безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ и СПИН. 

Периодът на инициативата е от 15 август до 15 септември 2016 г., като в нея ще вземат участие 28-те Регионални здравни инспекции (РЗИ) и 14-те работещи Кабинета за безплатно и анонимно консултиране и изследване за СПИН (КАБКИС) в цялата страна. 

Над 42 000 души са се изследвали досега в подобни летни компании, показват данни на Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН". Тестването за ХИВ ще се предлага от медицински консултанти в близост до басейни и аквапаркове, в централни градски части, в градски квартали и села с преобладаващо ромско население, в учебни заведения и в лабораториите на РЗИ и в КАБКИС.
 
Лятната АНТИСПИН инициатива се стреми да повиши обществената осведоменост по отношение на начините за предаване и предпазване от ХИВ и други сексуално предавани инфекции и да мотивира хората към отговорност към собственото здраве и към здравето на партньора. 

Коментари