Радио Витоша

webcam

Новини

Започва кампанията за летни стажове в държавната администрация

Започва кампанията за летни стажове в държавната администрация

Дата: 01.04.2016 Позициите по Програмата за студентски стажове, които са 1130, са публикувани на портала http://staj.government.bg.
Image

Започва кампанията за летни стажове в държавната администрация за 2016 г., съобщиха от правителствената информационна служба.

Позициите по Програмата за студентски стажове, които са 1130, са публикувани
на портала http://staj.government.bg. Крайният срок за кандидатстване за стажовете, които ще се проведат през месеците юли, август и септември, е 17 април. Студентите могат да кандидатстват за до 5 позиции от професионалното направление, в което се обучават. В рамките на лятната кампания могат да проведат един стаж.

Кандидатстването става онлайн чрез регистрация в портала. Програмата се провежда успешно за пета поредна година при изключителен интерес, както от страна на студентите, така и от страна на държавната администрация. В Програмата могат да участват всички студенти, които са в процес на обучение във висше училище в страната или чужбина и са с непрекъснати студентски права, без значение от степента и формата на обучението.

Стажовете са фокусирани върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и професионална ориентация на студентите.

/М.Е./

Коментари