Радио Витоша

webcam

Новини

Започва голямото завръщане

Започва голямото завръщане

Дата: 02.05.2016 Засилен трафик по пътищата, МВР - с повишени мерки за безопасност
Image

Засилен трафик се очаква днес по пътищата в страната. Очаква се днес да се върнат по домовете си над 700 000 българи, които са избрали да пътуват за празниците и за четирите почивни дни. Само в София се очаква да се върнат около 200 000 автомобила

Във връзка с очакваното интензивно движение в участъка през Владая към София, от 10.00 до 20.00 часа са организирани две ленти за влизащите в столицата автомобили. АПИ напомня, че алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.
 
Движението на тежкотоварните превозни средства ще бъде спряно днес от 14.00 до 20.00 часа. Тежкотоварните камиони ще бъдат спирани на паркинги на територията на цялата страна, а полицейски патрули ще следят за спазване на разпоредбите. Това съобщават от МВР.
 
Създадена е организация максимален брой екипи да обезпечават сигурността по пътищата и да не се допускат нарушения. Провеждат се специализирани полицейски операции, насочени към нарушителите, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотици, както и шофирането с превишена скорост. 
Пътната обстановка към момента е нормална.От Пътна полиция призоват водачите да шофират с повишено внимание, със скорост, съобразена с пътните условия и с очаквания засилен трафик по-късно през деня, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно указанията на пътните патрули. 
 
Трафикът през граничните контролно-пропускателни пунктове е засилен, без струпване на автомобили. По-интензивен е през ГКПП-Кулата. Опашка от излизащи тирове има на ГКПП-Капитан Андреево.
 
Снимка: БГНЕС

Коментари