Радио Витоша

webcam

Новини

Управляващото мнозинство обмисля нови промени в Изборния кодекс

Управляващото мнозинство обмисля нови промени в Изборния кодекс

Дата: 10.05.2016 Патриотите не отстъпват от позициите си и настояват ветото на президента върху текстовете от кодекса, свързан с избирателните секции зад граница, да бъде отхвърлено
Image

Управляващото мнозинство обмисля нови промени в Изборния кодекс, гарантиращи конституционните права на българските граждани и националната сигурност. Това стана ясно след продължилата повече от два часа в Народното събрание среща между премиера Бойко Борисов, председателя на парламента Цецка Цачева, вицепремиера Румяна Бъчварова и ръководствата на парламентарните групи на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. ПГ на АБВ не участва в разговорите.

Патриотите не отстъпват от позициите си и настояват ветото на президента върху текстовете от кодекса, свързан с избирателните секции зад граница, да бъде отхвърлено. В същото време, по думите на председателя на ПГ на ПФ Валери Симеонов, те са чули добри предложения както от ГЕРБ, така и от Реформаторския блок, и са склонни да участват в нова законодателна инициатива.

Коментари