Радио Витоша

webcam

Новини

Унгария ще наказва за назидание бежанци

Унгария ще наказва за назидание бежанци

Дата: 08.08.2015 Управляващата в Унгария партия ФИДЕС заяви, че имигрантите, които бъдат хванати да се промъкват, пробивайки оградата, издигната по границата със Сърбия с цел да ги спира, трябва да бъдат наказвани за назидание, включително с присъди затвор
Image

Управляващата в Унгария партия ФИДЕС заяви, че имигрантите, които бъдат хванати да се промъкват, пробивайки оградата, издигната по границата със Сърбия с цел да ги спира, трябва да бъдат наказвани за назидание, включително с присъди затвор, съобщи БТА. Според лидера на парламентарната група на ФИДЕС Антал Роган "не стига че нелегалните имигранти преминават границата на страната незаконно, а на всичкото отгоре повреждат имущество на унгарската държава".

По информация на държавни медии през изминалата нощ са били заловени 18 мигранти, проникнали през оградата. От началото на годината в Унгария са пристигнали над 110 000 имигранти, като почти всички са преминали пеш през границата със Сърбия. Унгарският министър-председател Виктор Орбан каза, че високата 4 метра ограда, чийто строеж започна тази седмица, ще бъде завършена до 31 август.

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00