Радио Витоша

webcam

Новини

Тръмп печели президентските избори в САЩ

Тръмп печели президентските избори в САЩ

Дата: 09.11.2016 Обработката на бюлетините още не е приключила, но Тръмп получава 274 мандата след победа в щата Пенсилвания, която още не е официално обявена
Image

Асошиейтед прес вече обяви Доналд Тръпм за победител на президентските избори в САЩ. Тези данни бяха обявени от агенциите след публикуването на резултатите от сайта Real Clear Politics. Обработката на бюлетините още не е приключила, но по данни на сайта, Тръмп получава 274 мандата след победа в щата Пенсилвания, която още не е официално обявена. За да влезе в Белия дом са му необходими 270 гласа.

В САЩ гласуваха за президент, за 435 членове на Камарата на представителите, за 34 от 100-те сенатори, за губернатори на 12 щата и две територии, както и за кметове на 15 големи градове.

Гласоподавателите в Калифорния, най-населения щат в САЩ, гласуваха вчера на референдум в подкрепа на легализирането на марихуаната с развлекателна цел. Според прогнозни резултати предложението за легализиране на марихуаната, чиято употреба досега бе разрешена само за медицински цели, е било одобрено от 55 процента от гласоподавателите.

 

Коментари

Office Break
10:00 - 15:00