Радио Витоша

webcam

Новини

Съединените щати затегнаха визовия режим за туристите от 38 държави

Съединените щати затегнаха визовия режим за туристите от 38 държави

Дата: 20.12.2015 Туристите от тези 38 развити страни няма да имат право да влизат в Съединените щати без виза, ако са били наскоро в Ирак, Сирия, Иран или Судан
Image

Съединените щати затегнаха визовия режим за туристите от 38 държави, 30 от които европейски. Мярката, която бе предприета след терористичните атаки в Париж миналия месец, се съдържа в закона за бюджета за догодина, приет от Конгреса на САЩ и подписан от президента Барак Обама.Туристите от тези 38 развити страни няма да имат право да влизат в Съединените щати без виза, ако са били наскоро в Ирак, Сирия, Иран или Судан. Мярката е част от отговора на правителството на САЩ на терористичната заплаха. На теория извършителите на атаките в Париж - предимно френски и белгийски граждани - са можели да вземат самолета за Съединените щати безпрепятствено.
Постоянният представител на ЕС в САЩ Дейвид О'Съливан заплаши с ответни реципрочни мерки. Той настоя петте страни членки на Европейския съюз, които не част от американската програма за безвизов режим, да бъдат включени в нея. Това са България, Румъния, Хърватия, Кипър и Полша.

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00