Радио Витоша

webcam

Новини

Строят слънчев град в САЩ

Строят слънчев град в САЩ

Дата: 03.05.2016 Т.нар. “зелен град” ще се захранва само от слънчева енергия
Image

В САЩ започнха да строят град, който ще се захранва само от слънчева енергия. Проектът е на бившия професионален играч на американски футбол Сид Китсън. В т.нар. “зелен град” ще могат да живеят до 50 000 души.

Още не е довършено нито едно жилище, но се очаква първите жители да могат да се преместят в началото на 2017 г.

Вместо да построи поредния жилищен квартал или парцел, отдалечен от центъра на града, Китсън решил да построи изцяло екологичен град, с всички удобства, необходими за модерния начин на живот.

Проектът му предвижда изграждане на обществено училище, квартал с бутици и ресторанти, улици за пешеходци и езера, в които да се упражняват водни спортове.

Очаква се след време жителите на "Бабкок ранч" да могат да командват чрез смартфоните си коли без шофьор, с които да се придвижват.

За жителите от всички възрасти са проектирани внушителни апартаменти и къщи, на цени от 200 000 до 800 000 долара, казва Китсън.

Краят на първата фаза на строежа, със 1100 жилища, е предвиден за 2017 година. Очаква се градът да бъде снабден с последните зелени технологии и да получи съответните сертификати според критериите за устойчиво развитие на Коалицията за екологично строителство на щата Флорида.

Снимка: БГНЕС

/M.E./

Коментари