Радио Витоша

webcam

Новини

„София Диша“ днес на ул. „Княз Александър I“ и в Градската градина

„София Диша“ днес на ул. „Княз Александър I“ и в Градската градина

Дата: 21.08.2016 Зоната става място за среща с изкуството, както и за спорт и активен начин на живот от 16,00 до 22,00 часа
Image

На софийската улица „Княз Александър I“ - от бул.„Цар Освободител“ до ул. „Ген. Й. В. Гурко“, и на части от ул. „Съборна“ и от Градската градина днес е поредното издание на „София Диша“. Районът на жълтите павета ще бъде затворен за автомобили, припомня столичната община.

Зоната става място за среща с изкуството, както и за спорт и активен начин на живот от 16,00 до 22,00 часа.

Всяка неделя многожанровият фестивал за градска култура „София Диша“ затваря за автомобили по една централна софийска улица и дава възможност за артистични събития, образователни и социални инициативи, спорт, детски занимания и творчеството в 5 тематични зони.

Днес акцентът на фестивала са българските предприемачи – творци и художници-приложници.

София Диша 2016“ застава зад инициативата за активен, спортен живот и в подкрепа на София за европейска столица на спорта 2018 г. Титлата европейска столица на спорта не е свързана с домакинства на спортни събития, а по-скоро с популяризирането на активния начин на живот, развитието на спортни политики и инфраструктура с добри съоръжения, програми и активности. Акцентът е върху масовия спорт и върху значението на спорта като приоритет в живота на хората, отбелязва столичната община.

Коментари