Радио Витоша

webcam

Новини

Силният вятър отклони три самолета от София

Силният вятър отклони три самолета от София

Дата: 22.11.2015 Оранжев код за силен и бурен вятър е обявен в 14 области в Източна България, както и в област Монтана
Image

Оранжев код за силен и бурен вятър е обявен в 14 области в Източна България, както и в област Монтана. Поривите на вятъра в тези райони ще достигат близо 100 км/час.

В 11 други области е обявен жълт код за силен вятър. 

Бъдете изключително внимателни, има риск от наранявания от летящи предмети.

Лоши са условията за туризъм в планините, заради силния ураганен вятър. В планините е облачно и не е подходящо за туризъм. Съоръженията не работят. Няма регистрирани инциденти с  туристи през изминалото денонощие. 

Бурята със силен вятър в столицата през нощта е принудила два самолета да бъдат отклонени и да кацнат в Пловдив вместо в София. Единият е пътувал от Дубай и е трябвало да кацне в 23.55 ч., а другият - от Валенсия, в 23.50 ч. По-късно пътниците са превозени с автобуси.

Още един самолет, който е на авиокомпания „Lufhanza” и е пътувал от Мюнхен, е трябвало да кацне в София в 22.05 часа, но е пренасочен към Букурещ. Причината за това отново е бил силният вятър.

От пресцентъра на летище София увериха, че в момента се работи при нормални условия.

И на летище Бургас няма отменени полети заради силния вятър в града. 

Звеното за аварийно-спасителни дейности на Столичната община е обработило 27 сигнала за възникнали проблеми от вятъра през изминалата нощ, съобщиха от пресцентъра на Столична Община. 

Премахване на паднали клони на пътните платна, паднали дървета в кв.Горна Баня и по Южната дъга, опасно скеле в кв.Гоце Дечев, отстраняване на силно увредени пътни знаци, навеси и рекламни пана в различни райони на града са част от задачите, които звеното изпълни през нощта.

Осем екипа на фирмите, ангажирани с поддръжката на уличното осветление работиха през изминалата нощ по възстановяване на прекъснато осветление. Най-сериозни проблеми вятърът създаде в южните райони на София. Работата на всички екипите ще продължи и през днешния ден.

Коментари